De NMBS heeft een nieuwe toepassing gelanceerd: Train Map. Hiermee is het mogelijk om live de posities van de treinen in België te bekijken. Met deze webapplicatie wil NMBS de reizigers in de eerste plaats beter informeren.

Je kan treinen zoeken op basis van verschillende elementen: het treinnummer, de route, treintype of station. Wanneer je een trein selecteert, dan krijg je de informatie van deze trein te zien zoals de perrons, de haltes en eventuele vertragingen.

Train Map is alvast een stap in de goede richting voor NMBS. Het is handig voor de reizigers dat ze nu kunnen zien of hun trein op tijd zal zijn of niet. Toch is het volgen van de treinen eigenlijk niet helemaal live. Er worden nu meetpunten op de treinlijnen gebruikt om te bepalen waar een trein zich moet bevinden.

NMBS wil de tool in de toekomst graag uitbreiden zodat er nog meer informatie beschikbaar is voor de treinreizigers zoals bijvoorbeeld werken aan het spoor, wagons waar je je fiets kan plaatsen, waar stopcontacten aanwezig zijn, … Daarnaast wil NMBS het volgen van de treinen in de toekomst ook echt live maken door gebruik te maken van gps-signalen en geolokalisatie.

De tool is beschikbaar op www.nmbs.be/trainmap.

 

Vond je dit artikel interessant? Deel het met je volgers: