1. Je hebt ze altijd op zak
  Papieren visitekaartjes heb je niet altijd op zak. Ze liggen in je auto, je hebt ze allemaal uitgedeeld en je hebt geen voorrad meer of je hebt het verkeerde visitekaartje op zak. Je smartphone daarentegen, die heb je echt ALTIJD bij, net zoals je digitaal visitekaartje. Om die reden zijn digitale visitekaartjes super handig. Je kan met behulp van je smartphone op elk moment met wie je wil een kaartje uitwisselen, zonder dat er nog papier aan te pas komt.
  En geef toe, in deze tijd zijn papieren visitekaartjes een beetje passé, alles gaat tegenwoordig digitaal, waarom dan ook niet het uitwisselen van je kaartje?
 2. Je contacten gaan niet meer verloren
  Door digitale visitekaartjes te gebruiken zijn alle gegevens opgeslagen in je account. Je hebt dus geen last meer van kaartjes die overal rond slingeren en die na verloop van tijd kwijt raken. Alle gegevens zitten veilig opgeslagen zodat je, waar je ook bent, alle kaartjes van je netwerk kan raadplegen in je digitale kaartenbak.
 3. De mogelijkheid om notities te maken
  Je kent het wel, een stapel visitekaartjes waarvan je na een tijdje niet meer weet wie deze persoon was en waar je hem/haar ontmoet hebt. Door gebruik te maken van een digitaal visitekaartje heb je de mogelijkheid om persoonlijke notities toe te voegen. Je kan bijvoorbeeld vermelden waar je de contact bent tegen gekomen of waarom deze interessant is voor jou. Nog een voordeel, je kan in je digitale kaartenbak gewoon zoeken d.m.v. enkele kernwoorden. Bijvoorbeeld: je hebt een beurs bezocht en hebt de notitie ‘beurs’ toegevoegd bij verschillende contacten die je hier ontmoet hebt, dan kan je eenvoudig zoeken naar deze contacten door te filteren op ‘beurs’. Handig 😉
 4. Alle gegevens zijn steeds up-to-date
  Werkt een contact van jou plots in een ander bedrijf? Is er iemand van je contacten verhuisd of heeft hij/zij plots een ander e-mailadres en telefoonnummer? Geen nood, wanneer je contact zijn/haar kaartje aanpast heb jij meteen de meest recente versie. Op die manier blijven zowel jouw gegevens als die van jouw contacten steeds up-to-date. Dit is een groot voordeel ten opzichte van papieren visitekaartjes.

Wil jij ook een digitaal visitekaartje dat altijd up-to-date is? Download de Cardmil app, maak je kaartje aan en vergroot je netwerk vanaf nu digitaal!

Vond je dit artikel interessant? Deel het met je volgers: