Het is zo ver: vanaf volgend jaar gaat WhatsApp advertenties toevoegen in de app. Deze commerciële boodschappen moeten, net zoals WhatsApp Business, voor extra inkomsten zorgen.

Over welke advertenties het gaat en waar ze getoond zullen worden, is nog niet geweten. Wat wel vast staat, is dat Facebook vanaf nu ook wat wil verdienen aan WhatsApp. In 2014 nam Facebook WhatsApp over voor 19 miljard dollar. Terwijl er toen gezegd werd dat WhatsApp een simpele app zonder advertenties moest blijven, zijn ze nu duidelijk afgestapt van deze gedachten.

Begin dit jaar is ook WhatsApp business gelanceerd. Bedrijven kunnen via deze tool klanten gratis te woord staan indien ze in minder dan 24 uur contact gezocht hebben met het bedrijf. Voor berichten die ouder zijn dan 24 uur, moet het bedrijf betalen. Dat gaat van 5 tot 9 eurocent per gestuurd bericht. Dit moedigt bedrijven aan om met WhatsApp Business snel te reageren op vragen en opmerkingen van klanten.

De vraag is of WhatsApp na het invoeren van de advertenties nog steeds zo populair zal blijven. Vele gebruikers hebben een hekel aan advertenties, waardoor er waarschijnlijk een heleboel gaan overschakelen naar een alternatieve app zonder advertenties.

 

Vond je dit artikel interessant? Deel het met je volgers: